Er det dyrere at købe måltidskasser fremfor at lave mad selv?

Det er et enkelt spørgsmål, men ikke helt så enkelt at svare på. Hvis du medregner din tid… altså den tid du bruger på at købe ind og lave mad, så er der næppe nogen tvivl om, at det er meget billigere at købe måltidskasser. Det er dog de færreste af os, der på den måde at sætter en pris på vores tid. I stedet skal vi måske kigge på hvor mange penge du skal ha’ op af lommen for en middag fra henholdsvis en måltidskasse og en tur i supermarkedet.

Hvad koster måltidskasser per portion

Prisen for aftensmad afhænger selvfølgelig af mange ting. Hvor mange skal spise med, skal det være økologisk, hvilke retter snakker vi om, og så videre og så videre. Når det gælder måltidskasser bliver det ofte billigere per portion når du køber til flere dage og flere portioner, men sådan er det jo også når man handler ind selv i supermarkedet.

Hvis du køber måltidskasser til 3-4 personer og samme antal dage, kan prisen per portion godt komme helt ned omkring 30-35 kroner, især hvis du vælger nogle af de billigste måltidskasser. Det vil altså sige en pris fra 120 kroner for mad til 4 personer.

Hvor billigt kan du selv lave mad?

Hvis du selv skal købe råvarer ind til aftensmad, er du næsten altid nødt til at købe væsentlig mere en du skal bruge til et måltid. Derfor vil du også skulle bruge en del mere end 120 kroner på indkøb. Hvis du er god til at udnytte alle råvarer, og tingene ikke ligger og bliver for gamle i køleskabet, kan du selvfølgelig godt lave mad billigere end 120 kroner per måltid, men det er forbavsende billigt at købe måltidskasser når man medregner alle variabler.

Udover pris for indkøbsvarer, skal du medregne ting som:

  • Råvarer der bliver for gamle inden du får dem brugt
  • Spild, altså æggene der er gået i stykker i bakken, melet der er gået møl i osv
  • Transport, kørsel til og fra supermarkedet er ikke gratis
  • Tid brugt på indkøb og tilberedning

Ovenstående er jo ikke store beløb, men det løber nu alligevel op over tid.

Antallet portioner er afgørende

Hvis du køber måltidskasser til hele familien, og du køber til flere dage, så kan måltidskasser være meget konkurrencedygtige på prisen. Hvis du derimod er alene og kun køber til en person, så bliver måltidskasser næsten altid en dyrere løsning. Men også kun næsten, for der er faktisk firmaer der sælger måltidskasser med retter der er frosne eller henkogte, og derfor kan holde længe. Det gør at du kan købe flere retter ad gangen, og dermed få dem til en rimelig pris. Eksempler kunne være Halkær Ådal som sælger frosne retter, eller Bonzo som sælger henkogte retter

Skriv en kommentar