De fleste vælger måltidskasser for at slippe nemmere om aftensmaden. Med der er ikke alle måltidskasser der er lige hurtige og nemme at tilberede. Det er nemlig meget forskelligt, hvor meget der er forberedt i de kasser forskellige måltidskasse-leverandører tilbyder. Derudover er nogle retter også bare hurtigere at lave en andre.
De fleste måltidskasse-løsninger falder i en af 3 nedenstående kategorier, og i vores oversigt er der angivet hvilken type kasser du kan få
Råvarer og opskrift
Her får du en opskrift sammen med alle de råvarer der skal bruges for at tilberede retten. Dette er den oprindelige type måltidskasse og var længe den eneste valgmulighed.
Udfordringen ved denne type måltidskasser er, at det kan tage ret lang tid at tilberede en ret man aldrig har prøvet at lave før. Derudover skal kartofler og lignende stadig skrælles, grøntsager skal hakkes, sovsen opbages og så videre.
Du slipper selvfølgelig for selv at finde på en middagsret og for at købe ind, men derudover er der ikke meget tid eller kræfter at spare på den type kasser
Fordele
- Længere holdbarhed en mange færdigretter
- Du ved præcis hvad der er i retten
- Nemt at undgå eller erstatte alergener
- Du får prøvet nye retter du ellers ikke selv ville ha’ lavet
Ulemper
- Tager lang tid at tilberede
- Ikke nemmere end almindelig madlavning
Færdigretter der bare skal varmes
Færdigretter er selvfølgelig absolut den nemmeste løsning. Det eneste du skal gøre er, at varme retten og så er det oftest det.
I modsætning til en færdigret du køber i et supermarked, er færdigretter fra måltidskasser næsten altid meget bedre kvalitet. Råvarerne er bedre og friske, og der er oftest ikke tilsat konserveringsmidler da retten er lavet til at blive serveret inden for få dage.
For at det hele skal være nemt og hurtigt, er der ofte nogle begrænsninger i forhold til hvilken type retter du kan få. Eksempelvis er der sjældent friske rå grøntsager, da de ikke kan holde sig særligt længe når først de er skrællet og snittet. Med andre ord er retterne tit en type hvor det hele kan varmes sammen, såsom en gryderet eller en foliebakke der skal i ovnen.
Fordele
- Meget nemt og hurtigt
- Bedre og sundere end alternativerne, som oftest er takeaway eller supermarked-færdigretter
- Ofte billige end ovennævnte alternativer
Ulemper
- Kan godt blive lidt ensformigt med tiden
- Kort holdbarhed i mange tilfælde
- Manglende variation
Hybrid-måltidskasser hvor det meste er tilberedt
Den sidste type måltidskasse er en mellemting mellem de to forgående. Det er også min personlige favorit, da du får det bedste af begge verdner. Oftest vil der være et par ting du skal snitte eller hakke, men det meste vil være tilberedt på forhånd. Resultatet er et stort udvalg af retter, som du kan færdiggøre ret nemt og hurtigt.
Grænsen mellem færdigretter og semi-tilberedte retter er selvfølgelig flydende, men de fleste leverandører er rigtig gode til at oplyse cirka tider for tilberedning.
Fordele
- Stort udvalg
- Nemt og hurtigt at tilberede
- Mulighed nemt at prøve for retter man ikke normalt ville have tid til
Ulemper
- Kræver lidt mere arbejde en færdigretter
- Næsten altid kort holdbarhed
Hvilken type måltidskasse der er den helt rigtige for dig afhænger selvfølgelig af hvad dit behov er. I vores oversigt over måltidskasser har vi så vidt muligt angivet hvilke typer de forskellige firmaer kan tilbyde. Jeg vil varmt anbefale dig at prøve flere forskellige. Eventuelt få hver anden uge fra den ene udbyder, og de andre uger fra en anden.