Frikadeller

Frikadeller er indbegrebet af en klassisk dansk ret. Denne klassiske opskrift giver dig frikadeller, præcis som mormor lavede dem – og de er endda nemme at gå til.

  • 500 gram hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk
  • 60 gram hvedemel (6 spiseke)
  • 8-10 gram salt
  • 1/2 revet løg (lille)
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • Magarine, smør eller olie til stegning
  1. Læg det hakkede kød i en skål, lav en fordybning i midten og kom alle ingredienser deri, undtagen mælken.
  2. Rør farsen godt sammen.
  3. Rør mælk i lidt efter lidt til farsen er passende lind.
  4. Opvarm fedtstoffet på panden.
  5. Form frikadellerne med en ske dyppet i det varme fedtstof. Læg dem på panden og steg dem.
  6. Vend frikadellerne når de er begyndt at blive brune. Brun den anden side også