En lækker ovnret hvor saftig kylling møder en cremet tomatsovs med bacon og grøntsager. Retten er fleksibel – brug de grøntsager du har i køleskabet. Den cremede sovs laves nemt med hakkede tomater, fløde og krydderier, mens kyllingen bliver mør og lækker i ovnen. Server med kogte ris
Ingredienser
- 800-1000 gram kyllingebryst eller kyllingeinderfilleter
- 150 g. bacon i tern eller chorizopølse
- 2 løg
- 500 gram grøntsager (Brug det du har og gerne flere forskellige. Eksempelvis blomkål, spinat, squash, rød peber)
- 5 fed hvidløg
- 400 g. hakkede tomater på dåse
- 5 deciliter piskefløde eller madlavningsfløde
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3 tsk. paprika
- salt/peber
- Olie
Tilberedning
- Smør et ildfast fad. Sørg for det er stort nok til kylling, sovs osv.
- Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft.
- Steg bacon eller chorizopølse i en sauterpande. Fordel dem i fadet når de er færdige, men lad eventuelt fedt blive i panden.
- Skær grøntsagerne ud i små stykker og steg dem til de er bløde. Tilsat eventuelt lidt olie hvis nødvendigt. Fordel grøntsagerne i fadet når de er færdigstegt
- Steg kyllingefiletterne med salt og peber. De skal ikke gennemsteges, bare steges af på begge sider.
- Blend de hakkede tomater og hæld dem over i panden sammen med fløde, bouillon og paprika. Bring det hele i kog mens du rører bouillonterningen ud. Smag til med salt og peber.
- Hæld sovsen over i fadet og sæt det i ovnen i 25-30 minutter
- Kog ris til retten mens fadet er i ovnen